Окружно такмичење „Шта знаш о саобраћају“ 2017.

Усуботу, 13. 5. 2017. у ОШ „Нада Пурић“ је одржано Окружно такмичење „Шта знаш о саобраћају“. Учествовао је 31 ученик из четири општине (Осечина, Лајковац, Уб и Ваљево,).

Наши ученици, Анђела Јанковић и Михаило Марковић су, као и увек, били сјајни и достојно представили Школу, како својим знањем и вештином вожње бицикла, тако и спортским понашањем.

Такмичење је пропратила Вујић ТВ, као и Драган Пуцаревић, саобраћајни инжењер, који је преко разгласа водио цео програм.

Подршку организацији такмичења дао је и МУП – Ваљево, са три прегледача тестова.

Важно је да напоменемо да је, и овај пут, главни судија такмичења била Сања Јакић, власница Ауто школе „Велма - С“, која нас је још једном пријатно изненадила поклонима за сваког учесника такмичења, као и пехарима за победнике, које, узгред буди речено, нису додељивани годинама уназад (као ни било које друге награде).

Мишљења смо да би градске власти требало, у сарадњи са Ауто мото савезом Србије, да мало више поведу рачуна о овој манифестацији, њеном вредновању и популаризацији.

 

 Ментор: Небојша Тодоровић

Републичко такмичење из техничког и информатичког образовања 2017.

Републичко такмичење из техничког и информатичког образовања одржано је 6. и 7. маја 2017. у земунској ОШ „Петар Кочић“. Учествовало је преко 600 такмичара из целе Србије у разним техничким дисциплинама.

Наш Михаило Марковић је Школу представио у најлепшем светлу. Освојио је 84 бода од максималних 100 и тако приказао и одлично знање и вештину конструисања и управљања ауто моделом.

Овим такмичењем, Михаило је заокружио одличне три сезоне такмичења из ТИО и надамо се да ће и у средњој школи своју склоност ка техничким наукама искористити на најбољи могући начин.

Још једном, велико БРАВО нашем Михаилу, на свим досадашњим успесима.

 

Ментор: Небојша Тодоровић

 

Златна медаља Михаилу Марковићу на Републичкој лиги у аутомоделарству

Завршно коло Републичке лиге основних школа у аутомоделарству одржано је 28. 4. 2017. у Основној школи Врело, Бањани.

Наш Михаило Марковић је овом Лигом имао одличну припрему пред Републичко такмичење из аутомоделарства које ће се одржати у Земуну 6. и 7. маја 2017.

Наиме, Михаило је још једном показао колико је добар конструктор модела аутомобила и победио на Републичкој лиги, освојивши златну медаљу за најпрецизније пуштање модела кроз циљ.

Цео догађај је испратила и телевизија City из Уба чији извештај са такмичења можете погледати кликом на следећи линк:

http://www.rtvcityub.rs/vesti/republicka-smotra-u-automodelarstvu-u-os-rajko-mihailovic-banjani-io-vrelo/2151/

Михаило је, поред сјајног наступа, освојио симпатије свих присутних својом појавом, спортским понашањем и чак добио надимак „Гуарана“ због свог модела аутомобила који се, дефинитивно, поред одличне конструкције, издвојио и својим изгледом.

Након такмичења, Михаило је одиграо и фудбалску утакмицу са новим другарима, који су га веома лепо прихватили.

Наравно, све честитке организаторима такмичења, поготово професору Косанић Горану који је најзаслужнији за сјајну организацију и финансирање целе манифестације.

 

Општинско такмичење „Шта знаш о саобраћају“ 2017.

У суботу, 22. 4. 2017. у ОШ „Нада Пурић“ је одржано Општинско такмичење „Шта знаш о саобраћају“. Учествовало је 65 ученика из десет ваљевских основних школа.

Нашу школу су представљали Михаило Марковић (8.разред), Милица Марковић, Анђела Јанковић, Бојан Живановић (7.разред), Мирослава Павловић, Катарина Глигорић, Марко Маџаревић и Ђорђе Добривојевић (5. разред).  

Анђела Јанковић и Михаило Марковић су освојили сјајна друга места у групи Ц (ученици старији од 12 година) и пласирали се на Окружно такмичење које ће бити одржано 13. 5. 2017.

Екипно, Школа је освојила убедљиво прво место у групи Ц и  друго место у групи Б.

Честитамо свим учесницима такмичења на знању и борбености, а Анђели и Михаилу желимо много успеха у наставку такмичења.

Велику подршку у организацији такмичења дугујемо Сањи Јакић, власници Ауто школе Велма-С, која је обезбедила судије за прегледање тестова и оцену вожње на полигону спретности, а такође пронашла и спонзоре, пекару Гибаница (Миће Танкосића), који је спонзорисао сендвиче за све учеснике такмичења и Гала воду из Кључа, која је обезбедила флаширану воду.

Подршку организацији такмичења дао је и МУП – Ваљево, са два прегледача тестова.

Морамо да напоменемо да је, овај пут, после вишегодишње сарадње, Ауто Мото Савез Србије – огранак Ваљево одбио да учествује у организацији такмичења, што је помало апсурдно, јер би АМСС, поред Министарства просвете, требало да буде један од главних организатора, поготово у јеку опште промоције важности саобраћајне културе у Србији.

 Ментор: Небојша Тодоровић

 

Окружно такмичење из ТИО 2017.

У недељу 26. марта у ОШ „Нада Пурић“ одржано је Окружно такмичење из техничког и информатичког образовања за ученике основних школа из Колубарског округа.

Као што нас је и навикао, наш Михаило Марковић (8. разред) освојио је изванредно треће место у категорији аутомоделара и трећи пут заредом се пласирао на Републичко такмичење које ће бити одржано 6. и 7. маја у ОШ „Петар Кочић“ у Земуну.

Шта рећи о овом младом човеку, осим да, из године у годину, доказује свој таленат, вредан рад и упорност, све особине које, нажалост, у данашње време све мање срећемо.

Желимо му сву срећу у наставку такмичења и школовања.

 Ментор: Небојша Тодоровић

Општинско такмичење из ТИО 2017.

У суботу, 18. 3. 2017. У ОШ „Нада Пурић“, одржано је Општинско такмичење из Техничког и информатичког образовања.

На такмичењу су учествовали Михаило Марковић (8. разред), Маријана Босиљчић, Стефан Перић, и Ђорђе Катић (6. разред).

Наши шестаци су достојно бранили боје Школе али се, нажалост, нису пласирали у следећи ниво такмичења. Верујемо да ће им ово искуство вредети следеће године.

Михаило Марковић (8. разред) је, према очекивању, без проблема пребродио овај круг такмичења, освојио прво место у категорији аутомоделара и самим тим се пласирао на Окружно такмичење које ће бити одржано 26. 3. 2017.

Све честитке Михаилу, са надом да ће се и ове године, по трећи пут заредом, пласирати на Републичко такмичење.

 Ментор:Небојша Тодоровић

Пријава на страницу