Mолебан за почетак нове школске године у Ваљевској Каменици

linijasiva

Првог дана Дечије недеље 05. октобра/22. септембра 2015. године Господње, на дан синопског епископа Свештеномученика Фоке, на платоу испред Основне школе „Милован Глишић“ у Ваљевској Каменици, по  већ устаљеном обичају а по благослову Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Г. Милутина, служен је молебан са призивом Светог Духа за благословен почетак нове школске године.

Молебан су служили Архијерејски намесник подгорски протојереј-ставрофор Раденко Андрић и  свештеници из места којима је матична основна школа у Ваљевској Каменици. Молитви је присуствовао велики број ученика са својим наставницима, предвођених директором школе госпођом Данијелом Марковић и новопостављеним вероучитељем Слободаном Андрићем.

После молитви за успешно учење, просвећење ума и умножење љубави у новој школској години пригодном беседом присутнима се обратио координатор за верску наставу намесништва подгорског протојереј-ставрофор Будимир Стевановић који је окупљенима пожелео срећан и благословен почетак нове школске године, поручивши ученицима да буду вредни ђаци и да се труде да напредују, не само у знањима, него и у сваком другом добром делу.

  Слободан Андрић, вероучитељ

linijasiva

Пријава на страницу