Уживали смо на Златибору

У периоду од 2. 4. 2019. до 8. 4. 2019. године је реализована настава у природи ученика млађих разреда наше школе на Златибору.


На Златибору је уживало 38 ученика и 4 наставника разредне наставе (из матичне школе и издвојених одељења Горња Буковица, Осладић и Убић) Професори разредне наставе који су водили ученике на рекреативну наставу су: Зорица Вуковић Мекић, Ана Дамњановић, Драган Станисављевић и Стефан Костадиновић.
Свакодневно су организоване наставне и ваннаставне активности (пешачки излети рекреативно-сазнајног карактера, културно-забавне активности и часови одељењског старешине). Са наставницима и ученицима сарађивао је рекреатор и аниматор. Учесници рекреативне наставе имали су прилику да уживају у природним лепотама, удишући пуним плућима чист ваздух ове предивне ваздушне бање, шетајући и међусобно дискутујући о стварности Златибора, флори и фауни, туризму и угоститељству, дискутујући о дивним вечерњим културно-забавним активностима којима су ученици испољили своју креативност, показали умења, знања и способности. Деца су се рекреирала, јахала коње, играла се у парку покрај језера, обишла Дино парк и мини зоолошки врт овог дивног насеља, гледала 5 D пројекцију у биоскопу. Обележен је и Светски дан здравља, радионицом. Осмеси на лицима ових малишана говоре више од хиљаду речи. Одушевљење, радост, дивно искуство. Машта, креативност, жеља за знањем, радозналост, дружељубивост, сарадња, толеранција, емпатија, групна кохезија , стицање радних навика, развој самосталности и сналажљивости, брига о себи и другима, право пријатељство, поштовање кућног реда и правила понашања, демократија и уважавање другог су победили. Ученици и наставници су добили дипломе за истицања у културним активностима. Толико нам је било лепо да је и директорка Данијела Марковић пожелела да нас посети.
Ипак суда прођи, својој кући дођи! Вратили смо се редовним обавезама и настави препричавајући свима како смо се на Златибору провели.


известилац

Стефан Костадиновић

Пријава на страницу